HTE Hírlevél 2021. augusztus
2021-08-30 18:00:00

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület aktuális érdekességei

Ezúton küldjük a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
aktuális érdekességeit szíves tájékoztatásul.

SZEPTEMBERBEN MÉG LEHET NEVEZNI A HTE FEKETE LÁSZLÓ-DÍJRA

Újkeletű terméket vagy szuper szolgáltatást sikerült megvalósítani az elmúlt időszakban? A HTE az ICT szegmens jeles képviselőivel infokommunikációs innovációk alkotóit keresi!
A pályázatot a távközlési és informatikai terület kiemelkedő újítója, Fekete László emlékére hirdettük meg, amelyre magánszemélyek jelentkezhetnek vagy jelölhetik őket. Az innováció lehet egyéni vagy céges keretek között létrehozott szolgáltatás/termék is, a projekt lényegét pedig elég tömören, pár oldalban összefoglalni. A nyertes az impozáns szakmai elismerésen túl 1.000.000 Ft-os díjazásban részesül. A jelentkezéseket október 1-jéig várjuk. További információkért vagy nevezésért katt: https://www.hte.hu/hte-fekete-laszlo-dij

ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT DR. SALLAI GYULA

Dr. Sallai Gyula, a HTE Tiszteletbeli elnöke, HTE Életmű díjas, a távközlés és az infokommunikáció területén a versenyszférában, a közigazgatásban, valamint az oktatásban végzett kiemelkedő, innovatív tevékenysége, továbbá a tudományos és a szakmai közéletben elért eredményei elismeréseként Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. Gratulálunk a kitüntetéshez!

MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET KAPOTT DR. BACSÁRDI LÁSZLÓ ÉS BÓDI ANTAL

Dr. Bacsárdi László és Bódi Antal részére kiemelkedően eredményes szakmai munkájuk elismeréseként az innovációért és technológiáért felelős miniszter, Prof. Dr. Palkovics László 2021. augusztus 20. alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott. Gratulálunk a kitüntetetteknek!

SPEECH SYNTHESIS WORKSHOP 2021 (SSW11)

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék, a HTE és az International Speech Communication Association (www.isca-speech.org) szervezésében augusztus 26-28. között sikeresen zajlott le a 11. Beszédszintézis konferencia (11th Speech Synthesis Workshop, www.ssw11.hte.hu). A hibrid formában zajló konferencián 19 országból mintegy 110 résztvevő vitatta meg az aktuális trendeket és kutatási kihívásokat.  A konferencia színvonalát három kiemelkedő kutató plenáris előadása emelte: Lior Wolf, a Tel-Avivi Egyetem professzora és a Facebook AI kutatója, Winkler István, az ELKH TTK Hang- és Beszédészlelési Kutatócsoport vezetője, valamint Thomas Drugman, az Amazon gépi tanulási kutatási menedzsere.

HTE SZAKOSZTÁLYOK TEVÉKENYSÉGE: SZÁMÍTÁSTECHNIKAI SZAKOSZTÁLY

A Számítástechnikai szakosztály alapcélja mindig az volt, hogy szakmai, de baráti fórumot is biztosítson, nemcsak a tapasztalt szakembereknek, hanem a téma iránt érdeklődőknek is. 35 éve szervezi rendületlenül Szakosztálygyűléseit. Fórumot biztosít arra, hogy hol, kinek, milyen számítástechnikai feladatai vannak, milyen szakmai problémákat old meg. Megpróbál lehetőleg jó minőségű szakmai gyakorlatot szolgáló újdonságokat bemutatni a kollégáknak, minél hamarabb. Folyamatos az együttműködés a rokon érdeklődésű társszervezetekkel: a szakosztály az EOQ MNB Informatikai Szakbizottságával és az ISACA Magyar Fejezetével együttműködve tartotta meg üléseit. Bővebb tájékoztatás található a 2020. évi beszámolóban.

Legközelebbi események

SZUPER SZÁMÍTÓGÉPEK - SZUPER PROJEKTMENEDZSMENT?
PROJEKTMENEDZSMENT SZAKOSZTÁLY
2021. SZEPTEMBER 9. ONLINE ÉS OFFLINE

A MAGYARORSZÁGI 3G HÁLÓZATOK JÖVŐJE
2021. SZEPTEMBER 30.

HTE INFOKOM 2021
2021. NOVEMBER 3-4.

Szeretnék leiratkozni
erről a hírlevélről

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12. 502. iroda
Tel.: +36 1 353 1027 E-mail: info@hte.hu
Honlap: www.hte.hu

Copyright © 2021 Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, All rights reserved.

Visszalépés az előző oldalra